top of page

BEHANDELINGEN

Als patiënt komt U met uw unieke hulpvraag, noden en medische achtergrond op de eerste plaats. Tijdens een uitgebreide intake worden samen met U uw individuele doelstellingen opgesteld.
Voor de volgende behandelingen kunt u hier terecht.
Bent u niet zeker of uw fysieke klacht hieronder valt? Aarzel niet om contact op te nemen.

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Via een geïndividualiseerd behandelplan gebaseerd op uw verhaal gaan we aan de slag met als doel een functioneel herstel.

Hier kan u terecht voor alle letsels van het muskeloskeletale stelsel. Na orthopedische ingrepen of traumata, bij sport- of overbelastingsletsels,..  

Geraakt u niet tot bij de praktijk?  Behandeling aan huis is zeker ook mogelijk.

Fysiotherapie Session
Fysiotherapie

MANUELE THERAPIE

Soms is het aangewezen om aanvullend aan de actieve oefentherapie ook hands on te behandelen. Manuele therapie kan in de beginfase van uw revalidatie de pijn verlichten waardoor we in een later stadium zo comfortabel mogelijk uw lichaam kunnen versterken.

NEK-EN RUGREVALIDATIE

Nek- en rugproblematiek kent vaak een complexe oorsprong. Daarom is een grondige anamnese en uitgebreid klinisch onderzoek van cruciaal belang om op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van uw problematiek. Met dit als basis zoeken we samen naar een effectieve behandeling op uw maat.

Workout at Home
Patiënt met Healthcare Nurse

NEUROLOGISCHE REVALIDATIE

Neurologische aandoeningen resulteren vaak in het verlies van motorische en sensorische functies. Deze kunnen al dan niet onomkeerbaar zijn. In deze revalidatie staat het verbeteren van de kwaliteit van leven dus centraal. Met behulp van specifieke oefentherapie streven we naar verhogen van de functionaliteit, zelfredzaamheid en comfort.

RECONDITIONERING

Aan de hand van een persoonlijk progressief oefenprogramma kunnen we uw algemene fitheid verbeteren. Bij aanwezigheid van onderliggende aandoeningen is het aangewezen dat u dit onder professionele begeleiding en monitoring doet. Zo kunt u op een veilige manier uw fysieke conditie optimaliseren.

wandelen op loopband
senior Fysiotherapie

GANGREVALIDATIE

Bij het toenemen van de leeftijd stijgt ook het valrisico. Aan de hand van specifieke oefentherapie, het versterken van de beenspieren, educatie en verbeteren van de algemene fysieke fitheid proberen we dit risico te doen dalen.

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode waarbij een zeer dunne naald in de spierbuik wordt gebracht. We gaan op zoek naar triggerpoints die we willen relaesen. Triggerpoints kunnen verantwoordelijk zijn voor verandering van spierspanning, bewegingsbeperking, lokale of uitgestraalde pijn, stijfheid en eventueel krachtverlies. Dry needling is dus een handige tool om bovenstaande problemen te aan te pakken.

Closeup of shirtless man receiving dry needling therapy from doctor in clinic.jpg

BENT U NIET ZEKER OF U MET UW FYSIEKE KLACHT HIER TERECHT KUNT?

Aarzel niet om contact op te nemen!

bottom of page